Blog

11-03-2014 23:06

Als ik zo een terugblik werp op mijn uitvinding ‘de elektrische batterij’ kan ik met trots zeggen dat het een erg belangrijke uitvinding was en dat het dus erg belangrijk was voor de ontwikkeling van de moderne wereld. Mijn uitvinding was een start voor vele andere uitvindingen. Sinds dien hebben de uitvindingen zich ontwikkeld en zo ook de kennis. Wanneer ik de elektrische batterij niet had uitgevonden, dan zouden we geen draagbare apparaten kunnen hebben, wat een grote ramp zou betekenen. Ik ben een groot en trots man.

11-03-2014 19:41

17 mei 1800

Ik ben de gelukkigste man op aarde! Veel mensen zijn mijn uitvingen gaan onderzoeken en dit heeft geleid tot vele nieuwe ontdekkingen… Ik ben trots!

11-03-2014 19:39

16 mei 1800

Ik heb vandaag een beschrijving van mijn uitvinding naar Joseph Banks gestuurd. Hij is de voorzitter van de Royal Society in Londen en gaat hem binnenkort uittesten. Ik ben heel erg benieuwd.

11-03-2014 19:38

3 mei 1800

Zoals ik al had beschreven ben ik alweer eventjes bezig met het maken van een apparaat. Dit keer bestaat het apparaat uit meerdere Voltaïsche cellen die op elkaar gestapeld zijn. Elk zo’n cel bestaat uit een plaatje zink waarop een in pekel of zuur gedompeld stukje vilt ligt en daarop weer een stukje koper. De cellen zijn gescheiden door een schijfje karton gedrenkt in een zoutoplossing. Doordat de cellen gescheiden zijn kan er een constante hoeveelheid stroom over langere periode van tijd worden geleverd. Verder zitten er nog een min-pool en plus-pool op. De werkingen van dit apparaat is berust op de redoxreactie (een reactie tussen atomen, moleculen en ionen waarbij elektronen worden uitgewisseld) die plaatsvindt in de Voltaïsche cellen. Aan de negatieve pool zal het onedele zink in de zoutoplossing gaan, waarbij het twee elektronen afstaat. Bij de positieve pool zullen de positief geladen ionen in de zoutoplossing de elektronen opnemen en slaan ze vervolgens neer op de koperen elktrode. Ik denk dat deze combinatie zorgt voor elektriciteit.

11-03-2014 19:36

20 april 1800

Ik ben er nu achtergekomen dat de metalen verschillend opladen, en creëren zo dus een elektrische spanning. Naar mijn idee loopt er door een gesloten kring een stroom, daarom ben ik nu bezig met het bouwen van mijn volgende apparaat, die een ononderbroken elektrische stroom kan afgeven.

11-03-2014 19:33

7 april 1800

Ik heb hard na zitten denken en ben op het idee gekomen om een toestel samen te stellen die laat zien dat electriciteit anorganisch is en dat er twee verschillende metalen zijn die voor stroom zorgen. Deze bestaan uit een aantal kommen gevuld met een zoutoplossing, die zijn doorverbonden met koperen en zinken draden.

 

 

11-03-2014 19:32

5 april 1800

Vandaag ben ik op een master idee gekomen: de elektrische batterij. Ik moet het alleen nog goed gaan uitwerken. Ik ben op het idee gekomen doordat mijn collega Luigi Galvani ontdekt heeft dat dode kikkers met hun poten kunnen spartelen, dit komt doordat de spieren op de elektriciteit reageren. Hij denkt dat het zoute lichaamsvocht ervoor zorgt dat er een stroom gaat lopen tussen de metalen, die de kikkerspieren laat schokken. Luigi denkt dat elektriciteit een biologisch verschijnsel is, en dat dit wordt opgewekt in spieren. Ik denk dat de twee verschillende metalen voor het schokken van de kikkerspieren zorgt. Ik moet nu dus een manier zien te vinden om dit te kunnen bewijzen…